Houten fotoplank voor meer sfeer

Posted by admin
apr 06 2020

Bij de inrichting van je huis kom je af en toe lastige hoekjes tegen. In dit artikel geven je de oplossing in de vorm van een houten fotoplank. Een leuk element voor in de woonkamer, slaapkamer of voor in een kantoor!

Wat is een fotoplank
Een fotoplank is een houten plank die je aan de muur vastmaakt. De plank kan gebruikt worden om iets op te zetten zoals kleine planten, bloemen, boeken, foto’s of andere woonaccessoires. Wat je op de plank wilt plaatsen bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Een houten fotoplank is in de meeste gevallen gemaakt van dik eikenhout. Dit zorgt voor een robuuste uitstraling in je woonkamer. Ook zorgt het voor een stevige ondergrond.

Houten fotoplank voor meer sfeer
Een kale muur ziet er ongezellig uit en kan zelfs de sfeer van de rest van het interieur wegnemen. Een te volle muur kan het geheel juist rommelig en onoverzichtelijk maken. Met een houten fotoplank maak je een muur stijlvol en gezellig. Qua styling kun je, als je dat wilt, helemaal losgaan. Bekijk voor het bevestigen eerst waar de plank het best tot zijn recht kom. Bepaalde hoogte en de afstand met andere elementen in het interieur. Het is belangrijk de plank niet té hoog en niet té laag komt te hangen. Een goede plek voor een fotoplank is boven de bank, in een lege hoek of juist op een lange zijde.

Tips voor de decoratie van de fotoplank

  • Zorg voor kleine accessoires op de plank. Vermijd grote elementen voor een geheel.
  • Geef een persoonlijke touche aan het interieur door leuke kleurrijke foto’s toe te voegen.
  • Als stylen een beetje je ding is, kun je de accessoires regelmatig veranderen. Je kunt bijvoorbeeld rekening houden met het seizoen.
  • Combineer de fotoplank met een fotolijst. Deze kun je naast de plank hangen. Hierdoor lijkt het een geheel en heb je al flink wat ruimte op de muur opgevuld.

Zelf een houten fotoplank maken
Je kunt fotoplank kopen maar je kunt ‘m natuurlijk ook zelf maken. Volg de onderstaande stappen voor jouw eigen fotoplank:

  • De eerste stap is het uitzagen van de plank. Je kunt dit ook laten doen als je zelf niet zo handig met een elektrische zaag. Wij gebruiken het liefst eikenhout maar je kunt ook kiezen voor een andere houtsoort. Voorbeeld afmetingen: 70 x 8 x 1 cm.
  • Zet het hout in de grondverf. Laat het drogen en breng even later de gewenste kleur aan.
  • Maak vervolgens een gat aan elk uiteinde van de plank en houd daarbij telkens 3 cm afstand. Als je wilt, kun je dit ook laten doen door iemand die hier handigheid in heeft.
  • Bepaal hoe hoog je de plank wilt hangen en teken dit af op de muur. Boor vervolgens gaten van 8×50 mm in de muur. Bevestig als laatste de plank met bouten.

Comments are closed.